Alkoholafvænning i København

Vi sidder klar til at hjælpe dig ud af dit misbrug
Ring +45 35 35 35 81 og få hjælp i dag

 

Lad os hjælpe dig

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende, så kontakt os helt anonymt. Vi ringer tilbage til dig og hjælper dig videre i processen. 

Alkoholafvænning i København

Alkoholafvænning er til dig, der har et for højt alkoholforbrug eller decideret har et alkoholmisbrug. På vores behandlingscenter i København kan du få hjælp til alkoholafvænning med forskellige behandlingsmetoder, der hjælper dig sikkert ud på den anden side af alkoholmisbruget.

Har du selv problemer med alkohol, eller bekymrer du dig om en pårørendes problemer med alkohol? Kontakt os på telefon +45 35 35 35 81 for at høre mere om vores afvænningsbehandlinger.

Pris for alkoholafvænning

Prisen for alkoholafvænning vil variere. Det afhænger blandt andet af, hvilket stadie alkoholismen er på, og dermed hvilken og hvor meget behandling der er behov for for at komme ud på den anden side fri for alkoholafhængigheden.

Se priser for alkoholbehandling og misbrugsbehandling her.

Vi kan tilbyde et forløb, der er tilpasset til din situation, således du får den rette behandling, du har brug for. Kontakt os på telefon +45 35 35 35 81 for at høre mere om vores priser på alkohol afvænning. Sammen finder vi ud af, hvilken behandling der er mest optimal for dig.

Indsigt

Når du får større indsigt i dine adfærdsmønstre, kan du arbejde med at forebygge dit stofindtag. 

Adfærd

Lær at leve på en ny måde, hvor du fravælger stoffer og får et liv uden rusmidler og stofmisbrug. 

Livet

Du får nye strategier til at løse de bagvedliggende problemer, så du ikke længere har brug for at tage stoffer.

Misbrugsbehandling København

Gratis alkoholafvænning i København

Du behøver ikke nødvendigvis betale en høj pris for alkoholafvænning. Hos Alfa København tilbyder vi nemlig også gratis alkoholafvænning. Det er et særligt tilbud, hvor du får mulighed for at komme igennem et forløb, hvor du får hjælp til at nedbringe alkoholforbruget i dit liv eller helt stoppe.
Vores gratis tilbud er en anonym alkoholbehandling. Den henvender sig til personer, der føler, at alkoholen er begyndt at fylde for meget i deres liv, og som gerne vil arbejde med at takle det bedre. Der tages udgangspunkt i tilbagefaldsforebyggende rådgivning – altså lærer du, hvordan du skal håndtere situationer, hvor der er stor risiko for at falde i.

Du vil deltage i workshops, hvor der bliver taget udgangspunkt i undervisning, der er baseret på psykoedukation. Det betyder, at du lærer at forstå, hvad der er tegn på misbrug, hvordan det påvirker dig psykisk og socialt, og hvilken indvirkning det har på din hverdag.

Er der tale om et større alkoholmisbrug, der har udviklet sig til en alkoholafhængighed, er vores gratis tilbud typisk ikke tilstrækkeligt. Der vil her være behov for yderligere og mere dybdegående behandling.

Har du et alkoholmisbrug, eller er du pårørende til en, der har, kan du altid ringe til os på telefon +45 35 35 35 81 for at aftale et indledende møde. Her kan vores alkoholbehandlere eller læge afklare, hvor omfangsrigt alkoholafhængigheden er og dermed præcisere, hvilken behandling der er mest optimal for dig eller din pårørende.

Læs også: 5 symptomer på alkoholisme

Læs også: Hvornår er man alkoholiker?

Økonomisk hjælp til alkoholafvænning

I nogle situationer er der mulighed for at få økonomisk hjælp til alkoholafvænning. Det kan for eksempel være gennem sundhedsforsikring, arbejdsgiver eller kommunen.

Få finansieret gennem sundhedsforsikring

 

Det er især tilfældet, hvis du har en sundhedsforsikring. Det kan enten være gennem din arbejdsplads eller din ægtefælle. Står du som pårørende til en ægtefælle med alkoholproblemer, kan det derfor være, at din sundhedsforsikring kan hjælpe med finansieringen af behandlingen.
Har du en sundhedsforsikring med misbrugsdækning, vil forsikringen dække hele finansieringen af din behandling. Selvom du har forsikringen gennem din arbejdsplads, vil din arbejdsgiver ikke få at vide, at du tager forsikringen i brug. Både forsikringsselskabet og vi hos Alfa København har tavshedspligt. Du vælger derfor selv, om du vil fortælle det til din arbejdsgiver eller ej.

Få hjælp fra din arbejdsgiver

En anden måde at få hjælp til finansieringen af behandlingen kan dog netop være at gå til din arbejdsgiver. Der er flere virksomheder, der er villige til at betale for hele eller dele af behandlingen, når du ønsker afrusning og at blive behandlet for dit misbrug af alkohol.

Det skyldes flere ting. Først og fremmest kan det betyde, at fremtidigt sygefravær og faldende produktivitet bliver elimineret, før det bliver en for stor omkostning for virksomheden. Derudover betyder det også, at du efter en succesfuld alkoholafvænning kan få et nyt liv og komme tilbage som en loyal medarbejder.

Den økonomiske støtte til behandlingen vil også være fradragsberettiget for virksomheden. Der er derfor også en økonomisk fordel for virksomheden ud over det personlige aspekt – nemlig at få dig ud af alkoholmisbruget.

Bliv visiteret til behandling af kommunen

Ønsker du økonomisk hjælp til alkoholafvænning, er det også muligt at gå til din kommune. De kan starte en sag op, hvor de vurderer, om der er mulighed for at få finansieret behandlingen igennem kommunen.

Bliver visitationen godkendt, har du det, der hedder frit valg. Det vil sige, at du selv vælger et sted, der tilbyder den behandling, du er blevet visiteret til fra kommunen. Det gælder både for private og offentlige behandlingstilbud.

Hos Alfa København samarbejder vi for eksempel gerne med kommunen, hvis du er blevet visiteret til alkoholafvænning.

Alfa København: Et behandlingscenter med mange års erfaring

Vi er et behandlingscenter, der har hjulpet folk ud af afhængighed i mange år. Vi blev etableret tilbage i 2005, og siden har vi hjulpet med at få et godt liv uden alkohol.

Vi tilbyder mange forskellige typer behandlinger. Vi kan hjælpe, når du har problemer med alkohol, hash, kokain og andre rusmidler. Har du flere afhængigheder, du har brug for behandling imod, er det derfor også noget, vi kan hjælpe med. Fælles for vores behandlinger er, at vi hjælper dig ud på den anden side af et misbrug, således du kan få dit liv tilbage.

Vi er meget helhedsorienteret i vores måde at hjælpe på. Det betyder, at vi har forskelligt fagpersonale i vores team, der sikrer dig den rette behandling. Der er blandt andet tilknyttet psykologer, psykoterapeuter, socialrådgivere, afspændingspædagoger og så videre, der sammen hjælper dig ud af dit misbrug.

Den helhedsorienterede tilgang til behandling skal hjælpe dig med at finde frem til, hvad der har resulteret i alkoholmisbruget. Ved at tage det et skridt dybere kan du lettere skabe refleksion over din situation og skabe eller genskabe sunde relationer.

Hvordan foregår alkoholbehandling hos Alfa København?

På vores afvænningscenter tilbyder vi forskellige behandlinger til afvænning fra alkohol. Det inkluderer blandt andet ambulant behandling, dagbehandling, døgnbehandling og matrikelløs behandling.

Der vil være nogle variationer i de enkelte behandlinger, der adskiller dem fra hinanden. Vi benytter typisk forskellige metoder, når du er i et behandlingsforløb hos os. Hvilken sammensætning af metoder kan også variere individuelt fra borger til borger.

Behandlingsmetoderne inkluderer:

  • Kognitiv terapi
  • MI – Motivational interviewing
  • Psykoedukation
  • Medicinsk misbrugsbehandling
  • EMDR-terapi
  • Tilbagefaldsforebyggelse
  • SE-terapi
  • ADL

Vælger du et ophold hos os, får du professionel hjælp. Vi hjælper dig med at finde frem til den bedste behandling, der hjælper dig ud af misbruget. Vil du høre mere om behandling hos Alfa København, kan du ringe til os på telefon +45 35 35 35 81.

Medicin under alkoholafvænning

Er du ude i et stærkt alkoholmisbrug, kan det være nødvendigt med medicin for at komme ud af afhængigheden. Der findes forskellige typer medicin, der anvendes til alkoholafvænning.

Før i tiden brugte man ofte antabus som et led i at komme ud af et alkoholmisbrug. Det er et lægemiddel, der kan gøre dig syg, hvis du indtager alkohol, mens du tager antabus. Formålet med denne løsning er dermed, at det skal holde den misbrugsramte fra at drikke i frygt for at blive syg af antabussens effekt.

Antabus er dog ikke nær så virksomt længere, da flere undersøgelser viser, at alkoholmisbrugere trodser frygten for at blive dårlige af alkoholen, da de er ude i en stærk afhængighed.

Heldigvis er der kommet alternative løsninger på markedet. Acamprosat er blandt andet et lægemiddel, der har vist sig at have en bedre virkning end antabus.

I samråd med din læge skal du finde ud af, om du har behov for medicin under din afvænning, og hvilken medicin der passer bedst til dig.

Alkohol afrusning alfa fredensborg

Hvor lang tid tager alkoholafvænning?

Når du skal i behandling for et misbrug af alkohol, vil det være meget forskelligt fra person til person, hvor meget behandling der er behov for, og dermed hvor lang tid det tager. Med professionel hjælp kan du dog lettere spore dig ind på, hvad det er, der ligger bag dit misbrug, og hvordan du kommer videre i dit liv – uden alkohol.

Er der tale om ambulant behandling, vil varigheden af behandlingen ofte være 6-12 måneder. Ønsker du en mere intens behandling, tager det typisk 5-6 uger.

Igen vil det være meget forskelligt. Vi sørger derfor altid for at tilpasse et forløb særligt til dig. På den måde får du den nødvendige behandling, som du har brug for for at slippe dit alkoholmisbrug.

Har du brug for hjælp til alkoholafvænning?

Et alkoholmisbrug er yderst drænende for kroppen og for psyken. Det gælder både for den ramte og for de pårørende, der står på sidelinjen. Hos Alfa København tilbyder vi derfor særlig behandlinger i vores behandlingscenter, hvor du kan få hjælp til alkoholafvænning.

Vi ser dig som helhed og bruger forskellige behandlingsmetoder for at finde ind til kernen af, hvad årsagen til dit alkoholproblem er, og hvad der trigger det. Du får derfor en bedre selvindsigt i, hvad det er, alkoholen gør ved dig, og hvordan du får den lagt på hylden.

Vi skræddersyr et forløb efter dine behov, således du får den nødvendige behandling og brugbare værktøjer til at kunne fastholde din ædruelighed på den anden side af behandlingen.

Står du som pårørende, har vi også tilbud til dig. Vi tilbyder for eksempel gratis pårørendegruppe, hvor du kan tale med andre pårørende, der står i lignende situationer som dig.

Har du brug for hjælp til alkoholafvænning, eller er du pårørende til en, der skal hjælpes ud af sit alkoholmisbrug? Kontakt os på telefon +45 35 35 35 81. Du er også velkommen til at skrive en e-mail til os på sikkerpost@alfakbh.dk, hvis du har spørgsmål til behandlingerne.

Læs også: Akut alkoholbehandling

Læs også: Er du pårørende til en alkoholiker?

Læs også: Samlet pris for misbrugsbehandling inkl. døgnbehandling