ulen står for døren og det samme gør en højtid hvor, alkoholisme fylder rigtig meget. At være alkoholafhængig er ikke er behagelig situation at være i og i julen kan det være endnu sværere.
Forsøger du generelt at skjule din alkoholisme kan det være svært med alle de sociale arrangementer som mange skal til. Nogle skal endda sove hos familiemedlemmer og gør sig tanker om hvordan de smugler alkoholen med ind på værelset og kombinere deres alkoholisme og jul.
Tankere om hvordan man kommer igennem en jul uden at afsløre sit forbrug kan virke umuligt. Og det er det måske også – så hvad med at give dig selv og dine nærmeste den ultimative julegave – at du går i alkoholbehandling. Er du i tvivl om du har et misbrug. Så test dig selv.
Kontakt os og hør om dine muligheder allerede i dag på 35 35 35 81

Alkoholisme og jul er en farlig cocktail

Andre bruger højtidens mange middage som undskyldning for at kunne drikke frit og ubemærket. Tror de. Desværre er det bare sådan at sandeheden har det med at poppe frem – det samme gør sig gældende for et alkoholmisbrug også selvom vi taler alkoholisme og jul.
I Danmark har vi generelt en stor drukkultur og til højtider som jul og påske dyrkes denne kultur i store mængder. Vil du ændre på det kan, du starte med at byde ind til at drikkevarerne indeholder alkoholfri væsker, så som alkoholfri øl. I dag findes der et meget stort velsmagende udvalg på markedet.

Tidligere alkoholiker og jul

Alkoholisme og jul

Alkoholisme og jul er desværre to ting som hører sammen for mange.

Hvis du tidligere har lidt af alkoholisme kan julen virke enormt stressende på dig. Minder og gamle mønstre kan blusse op og det er ekstra nødvendigt at du passer på sig selv så du igen ikke ender i en fælde med alkoholisme og jul. Nogle af de bedste råd til dig, der ikke længere lider af alkoholisme i julen er.
1) Husk de gode værktøjer du har lært
2) Mind dig selv om alt det gode i dit liv du har skabt efter du kom ud af din alkoholisme
3) Julen er kort i forhold til den tid du er kommet igennem – hold fast
4) Planlæg julen og læg et sund og godt dagsprogram for dig selv hvor du fx dyrker sunde relationer

Alkoholisme og jul for pårørende

Er du pårørende til en der lider af alkoholisme kan julen også være ekstra stressende for dig. Hos Alfa har vi gratis pårørende hjælp og du er velkommen til at ringe til os og få en snak. Også selvom du ikke ønsker at starte i gruppeterapi, men blot har brug for at vende nogle tanker. Generelt er det utrolig sundt for os mennesker at tale ud og lette hjertet. Især hvis du er tæt på en i denne tid hvor det er jul og alkoholisme er en realitet. Er der børn involveret skylder du også dem at tænke på deres trivsel og skabe gode trygge minder. Noget, som alkoholisme desværre ofte umuliggør.

Alkoholisme jul og nytår

Det samme gør sig gældende for nytåret. En aften som fejres med bobler og højt humør. Men boblerne behøver jo ikke have promiller og det gode humør kan sagtens skabes på anden vis. Er du bekymret for druk-trang så være opmærksom på hvem du omgiver dig med denne aften, hvorfor du gør det og læg en plan for hvordan du passer på dig selv så du hverken skader dig selv eller andre.