Alkoholproblemer

Information og hjælp til alkoholikere og pårørende

Få hjælp i dag

Få hjælp til alkoholproblemer

At have alkoholproblemer lyder slet ikke nær så frygteligt, som det rent faktisk er. Når man lider af alkoholafhængighed har man nærmest ikke andet end alkoholproblemer.

Hos Alfa er vi eksperter i at behandle misbrugsproblematikker – først og fremmest fordi vi ved, at det ikke er os, der skal løse problemerne. Det skal misbrugeren selv.

Vi skal til gengæld støtte op, guide og hjælpe alt det bedste vi kan. Og vi kan heldigvis meget. Først og fremmest har vi ingen ventetid – du skal blot ringe, så kan vi starte din behandling for alkoholproblemer – både gratis og anonymt.

 

Alkoholproblemer påvirker pårørende

Som pårørende til en alkoholafhængig berøres man i høj grad af alkoholproblemer. Misbrug og alkohol er kendt ved at forårsage skilsmisser, vold, stress og utrygge miljøer.

Som partner har problemerne mange ansigter.

  • Måske er der nætter hvor din partner aldrig kommer hjem?
  • Måske forsvinder jeres penge “ud af det blå”?
  • Måske ændrer din partner adfærd i takt med indtagelsen af alkohol.
  • Måske er du utryg og ved ikke hvad du skal gøre.
  • Måske bekymrer du dig “bare” 24/7 og dermed underkender du måske hvor meget din partners alkoholproblemer berører dig og dit liv.

For det er en af de største udfordringer ved alkoholproblemer – de berører alle omkring den alkoholafhængige.

Hos Alfa har vi gratis pårørende gruppe for alle der er berørt af et anden menneskes alkoholindtag.

Alkoholproblemernes pris for børnene

Når en i familien drikker, så påvirker det i høj grad hele familien. Især børn påvirkes meget af utrygge miljøer og desværre viser alle undersøgelser at børn af alkoholikere betaler en stor pris for familiens alkoholproblemer.

De kan have svingende humør, rastløshed, koncentrationsbesvær, have svært ved at stole på andre mennesker, få frarøvet deres barndom og blive voksne alt for tidligt og endeligt er der mange af dem, der som store og voksen bliver selvofrende og over-pleasende.

Det betyder ikke, at de ikke kan få succes. Masser af børn af misbrugere klarer sig bedre end godt i livet – måske netop på grund af det de har oplevet.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende, så kontakt os helt anonymt.

Vi ringer tilbage til dig og hjælper dig videre i processen.

Alkoholproblemer i familien
Alkoholproblemer i familien

Indsigt

Når du får større indsigt i dine adfærdsmønstre, kan du arbejde med at forebygge dit alkoholmisbrug.

Adfærd

Lær at leve på en ny måde, hvor du fravælger stoffer og får et liv uden alkohol og rusmidler.

Livet

Du får nye strategier til at løse de bagvedliggende problemer, så du ikke længere har brug for at indtage alkohol.

Hvorfor får man alkoholproblemer?

Der findes ikke et enkelt svar på hvorfor nogle udvikler alkoholproblemer mens andre ikke gør. Man ser nogle gange at dem, der kæmper med alkoholproblemer, kommer fra familier med alkoholproblemer, men det er ikke nødvendigvis sådan det hænger sammen. Hos Alfa ser vi også masser af misbrugere, der kommer fra familier uden alkoholproblemer.

Det vi ved med sikkerhed er, at der altid er en årsag bag misbruget og denne årsag er som regel trist. Det kan være en hemmelighed man skjuler. Et traume, en sygdom eller noget helt tredje. Nogle har også udiagnosticerede depressioner, som selvfølgelig også påvirker et menneske. Nogle bruger altså alkohol til at dulme følelser mens andre dulmer virkeligheden eller smerter med alkohol.

Alkoholproblemer og dobbeltdiagnoser

Når man taler om dobbeltdiagnoser er det som regel hvis et menneske har en psykisk lidelse som OCD eller skizofreni og samtidig har et misbrugsproblem så som alkohol.

Mennesker der lider denne dobbelte kamp kan have svært ved at få hjælp da flere behandlingssteder kræver at man er fri for sit misbrug før man kan få behandling for sin psykiske lidelse.

Sådan er det ikke hos Alfa. Vi behandler dobbeltmisbrug da vi ved at denne type misbrugere som regel bruger alkoholen til at dæmpe/kontrollere den psykiske lidelse eller smerterne fra en fysisk.

Hos Alfa har vi læger, psykiatere, sygeplejersker, psykoterapeuter og psykologer ansat, som alle hjælper vores klienter så de igen kan få det rigtig godt.

Alkoholproblemer i familien

Lad os hjælpe dig med effektiv behandling

Har du selv brug for hjælp til at håndtere et hashmisbrug eller har du brug for hjælp til at få hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt anonymt og vi hjælper dig videre i processen.

FÅ HJÆLP NU