Gratis pårørendegruppe

Hver mandag har du, som pårørende til en misbruger, mulighed for at deltage i vores gratis pårørendegruppe og få pårørendebehandling. Det gælder for alle pårørende i hele landet.

Alfa Københavns pårørendegruppe

Alfas pårørendegruppe holder til i vores skønne lokaler på Randersgade 68.st, 2100 København Ø. Der er pårørendegruppe hver mandag fra 15.30 til 18.00. Du er velkommen til at ringe til os på 35 35 35 81 eller udfylde formularen ude til højre for at høre nærmere om pårørendegruppen.

I vores pårørendegruppe vil du ved hjælp af gruppeterapi og undervisning i emner, der er relevante for pårørende til en misbruger blive bevidst om de mekanismer, som ubevidst aktiveres i en familie påvirket af misbrug.

Vores erfarne terapeuter leder pårørendegruppen og sikrer, at alle, der har behov for det, kommer til orde. Desuden vil terapeuterne undervise dig i de følgevirkninger og andre relevante emner, der kan give dig en bedre forståelse for de dynamikker, der præger forholdet til en misbruger. Når du som pårørende får disse indsigter, vil du blive bedre klædt på til at gå i en konstruktiv dialog med den person du er knyttet til, som misbruger stoffer eller alkohol. Du vil samtidig blive bedre til at bevare din egen integritet.

Hvad får du ud af pårørendegruppen?

Vi har spurgt nogle af de mennesker, som har deltaget i Alfa Københavns pårørendegruppe, hvad de får ud af at komme i pårørendegruppen.

Udtalelser fra pårørende til misbrugere

  • Ro på mig selv og mod til at snakke med min misbruger
  • Det har givet mig så meget. Jeg fandt ud af, at jeg ikke var alene om at have alle de følelser, og at det også var ok at være gal. Jeg har fået meget mere viden omkring misbrug, hvad det indebærer, og dermed en større forståelse. Jeg har startet et nyt liv, hvor jeg er bevidst om at sætte grænser og passe på mig selv.
  • Jeg får i den grad støtte til at komme psykisk op igen ved at komme i gruppen og få debatteret de problemstillinger, som jeg har været i, i årevis, og som jeg føler at jeg gang fra gang lagvis får rullet af.
  • Jeg får åbnet op, læsset af – og kan spejle mig i de andre pårørende med lignende bekymringer og sorger.
  • At møde andre i samme situation. Har selv rykket mig meget, efter at have gået her, har stadig meget at lære, men er godt på vej.
  • Min søn siger, at det er så godt, at jeg også er i behandling.
  • Fordi jeg er gift med en misbruger, og der findes ikke mange tilbud til pårørende. Jeg har behov for at få mere viden omkring misbrug, og hvordan man tackler det. I starten var jeg meget skeptisk omkring gruppeterapi, men det er det bedste jeg har gjort for mig selv længe.
  • For at være bedre i stand til at hjælpe XX efter endt behandling.
  • For at have et rum, hvor jeg kan tale om min søns stofmisbrug med ligesindede. Samt for at støtte ham (han sætter også pris på at jeg kommer).
  • Det er rart at være blandt ligesindede, som også kender de dilemmaer og tanker, man har som pårørende til en misbruger.

Læs mere om at være pårørende til en alkoholiker og om at være pårørende til misbrugere.

Pårørende får gratis hjælp

Alfa København

Sankt Kjelds Plads 12, 2 sal
2100 København Ø
Døren er åben

Pårørende møde

Det er gratis at være med i gruppen og man kan deltage så længe man har lyst.

Ring på 35 35 35 81 og hør mere.

Alfa København
Sankt Kjelds Plads 12, 2 sal
2100 København Ø