Hjælp til Pårørende

Vi tilbyder nu gratis hjælp til pårørende. Hvis du oplever af være bekymret for en ven eller et familiemedlem, kan en gratis anonym samtale med en af vores dygtige medarbejdere i Alfa København hjælpe. Morten, Henrik og Dorte sidder klar ved telefonerne for at hjælpe dig. Det er gratis at deltage i pårørende samtaler, både individuelt og i gruppe og du kan gå der lige så lang tid som du har brug for det. Mange oplever at være bekymrede i hverdagen over en som de har kær og dette kan vise sig at have store konsekvenser for ens eget liv. Ofte ved man ikke hvad man skal gøre eller gribe i og mange har allerede forsøgt at løse “problemet” på egen hånd. I Alfa København anser vi ikke rusmidlet for at være det primære problem. Vi arbejder med de bagvedliggende problemstillinger og vi deler gerne ud af vores viden. Dette kan være til stor gavn for  mor, far, kæreste, bedsteforældre og store børn.

Ring i dag og hør mere på 35 35 35 81

Det kan være et stort skridt at tage telefonen og ringe op til nogen man ikke kender og tale om private problemer. Men du kan være helt rolig, for at behandler din henvendelse anonymt. Vores mål er blot at vejlede dig i strategier der kan hjælpe dig med at hjælpe din pårørende.

Der findes flere misbrugere end man skulle tro

Sundhedsstyrelsen estimerer, at cirka 585.000 danskere har et skadeligt alkoholforbrug, mens cirka 140.000 danskere er afhængige af alkohol. Et alkoholmisbrug rammer ikke kun den alkoholafhængige:Læs mere om at være pårørende til en alkoholiker herMan anser rusmiddelforbruget som stigende i Danmark. Der er på grund af datasammenlægning ikke helt styr på præcist hvor mange der er. Det seneste estimat fra 2010 viser, at antal personer med et stofmisbrug i Danmark skønnes at være 33.000. Knap 11.000 af disse skønnes alene at være personer med et hashmisbrug.

Er du bekymret for en pårørende?

9 + 8 =