Kokainbehandling i Alfa København

Kokain er et stimulerende stof, som kan udløse en følelse af eufori, der i virkeligheden er en kunstig lykkerus. Virkningen af kokain varer kun en times tid og fordi rusen er kortvarig, kan der hurtigt opstå trang til at indtage stoffet igen. Det hyppige indtag øger risikoen for at udvikle afhængighed af kokain, der både er stærkt fysisk og psykisk vanedannende. Heldigvis kan kokainafhængighed behandles.

Kokain fremkalder kemisk lykkerus     

Kokain er stærkt vanedannende stof, fordi det påvirker hjernens belønningscenter, så der udløses dopamin, som giver en følelse af velvære. Kokain aktiverer belønningscentret kemisk og i meget højere grad end naturlige sansestimuli, som fx sex, gør.

Har du udviklet en vane med at tage kokain er det ofte sådan, at lystprægede aktiviteter, som tidligere gav dig glæde ikke længere gør dig glad. Når du har prøvet at tage kokain og virkningen ophører, kan hverdagen forekomme kedelig og grå. At stoppe med at tage kokain kan give dig depressive symptomer, som du måske forsøger at ophæve ved at tage kokain igen. På den måde kan du hurtigt blive fanget i en ond cirkel, hvor kokainmisbruget eskalerer og bliver sværere at komme ud af.

Sådan virker kokain

De eftertragtede virkninger af kokain er forbedret humør, øget selvtillid, hurtigere reaktioner, mindre søvntrang og mindre appetit, men der er også negative bivirkninger forbundet med kokain.

Abstinenssymptomerne er – udover stoftrang – træthed, irritabilitet, øget appetit, søvnbehov samt risiko for depression. Hvis du indtager kokain hyppigt, kan du udvikle hyperaktivitet, søvn- og spiseforstyrrelser, aggressiv adfærd og paranoid psykose.

Kokain kan give en følelse af storhedsvanvid og manglende dømmekraft, hvilket kan gøre det svært at indse misbrugets skadevirkninger og medføre at du ikke søger behandling for din kokainafhængighed.

Kokain kan forårsage alvorlige lidelser og dødsfald

Jo oftere du tager kokain, jo større risiko for at blive ramt af livstruende fysiske tilstande som hjerneblødning, hjerterytmeforstyrrelser, blodprop i hjertet og delirium med voldsomt forøget kropstemperatur.

Kokain kan udløse depression og psykose

Mængden og varigheden af kokainmisbruget øger risikoen for at få psykiatriske problemer.

Kokainmisbrug kan udløse depression. Depression er en alvorlig tilstand og kan være forbundet med selvmordsfare. Der findes ingen kur mod abstinenssymptomerne, men sovemedicin kan hjælpe på søvnløshed. Behandling eller indlæggelse for depression i psykiatrisk regi kan blive nødvendig.

Kokainmisbrug kan udløse paranoid psykose med hallucinationer, men psykosen vil forsvinde, når du ophører med at tage stoffet. Det kan være nødvendigt med psykiatrisk indlæggelse og tvangsbehandling i forbindelse med kokainudløst psykose.

Kokain, lyst og spænding 

Kokain er ofte koblet sammen med lyst og spænding. Det stimulerende stof kan have fundet vej til andre aktiviteter, der også medfører store udladninger af dopamin i hjernen. Kokain indtages ofte i forbindelse med sex, spil, shopping eller andre former for spændingssøgende adfærd som fx kriminalitet.

Har kriminalitet været nødvendig for at kunne vedligeholde misbruget, kan der opstå en tomhedsfølelse ved at leve efter loven. Den spænding og intensitet der var forbundet med kriminalitet og misbruget er ikke længere til stede, og livet kan føles gråt og kedeligt.

Kombinationen af sex og kokain er for mange en stor tilbagefaldsfaktor efter de er ophørt med kokainmisbruget. Det kan være at sex ikke længere giver den samme nydelse som stoffri som det gjorde, da kokainen brusede i hjernen.

Desuden er der mange mennesker som tager kokain, der også indtager store mængder af alkohol, hvilket også kan udvikle sig til et misbrug.

Kokainbehandling

I Alfa er vi specialister i kokainbehandling. I vores dagbehandling kan du få hjælp til at komme ud af din kokainafhængighed og eventuelle sidemisbrug.

Den psykiske trang til kokain kan være ganske overvældende, selv efter mange måneders stoffrihed, hvilket kan medføre risiko for slips eller tilbagefald. Den tilbagefaldsforebyggende terapi i Alfa København kan ruste dig til at modstå fristelsen og du får andre strategier til at finde glæde i livet, så du kan få en tilværelse uden stoffer og alkohol.

 

Ring på 35353581

Eller bestil opringning

14 + 2 =

Vi tilbyder en mere sammenhængende indsats. Vi hjælper med ambulant alkoholbehandling og misbrugsbehandling, afgiftning, afrusning eller stabilisering, samtidigt med at du modtager den terapeutiske behandling.

Sankt Kjelds Plads 12, 2 sal 2100 Kbh.
sikkerpost@alfakbh.dk
+45 35 35 35 81