Kokain behandling i Alfa København

Kokain misbrug er stigende i Danmark. Kokainen er igennem årene blevet stærkere og samtidigt er det blevet billigere. Dette har gjort at der er kommet flere borgere i kokain behandling, både i døgn og i det ambulante.

Kokain er stærkt vanedannende og den psykiske trang til stoffet kan være ganske overvældende, selv efter mange måneders stoffrihed. Den tilbagefaldsforebyggende terapi i Alfa København forebygger netop disse situationer. Ved at være godt rustet vil det være muligt at modstå fristelsen. Husk at det ikke kun handler om viljestyrke, men som du kan læse her i en af vores artikler om hjernen og de processer der foregår.

 

Den indledende fase

Kokain behandling Kokain misbrug i starenSom alle andre misbrug starter forbruget som rekreativt. Fester virker bare til at blive lidt bedre når man indtager kokain, og opgaverne bliver løst med lethed og overskud. Kokain misbruget virker til at være under kontrol, og der opleves ikke nogle økonomiske eller sociale konsekvenser. På dette tidspunkt virker kokain behandling slet ikke til at være nødvendigt, da forbruget ikke en gang opfattes som et problem.

Når det bliver svært at komme til fester og det er svært at få dagen til at hænge sammen uden indtag af kokain, begynder den første mistanke om at det måske kunne være at kokainen var et problem. Denne overvejelsesfase er yderst vigtig og det vil være noget kokain behandlingen vil tage afsæt i. Det er nemlig de færreste der stopper misbruget i netop denne fase. De fleste finder på plausible forklaringer på hvorfor det er bedre at fortsætte, og det bliver ofte slået hen som “alle gør det”, “det er et naturligt stof der vokser i bjergene”, “jeg er jo ikke narkoman” og så videre.

 

Kokain, alkohol og sex

kokain behandling og sexafhængighedMange kokain misbrugere indtager også store mængder alkohol. Kokain misbruget kan også have fundet vej til sexlivet hvor der dyrkes lidenskabelig, vild sex under påvirkning af kokain. Denne kobling af sex og kokain er for mange en stor tilbagefaldsfaktor efter de er ophørt med kokain misbruget. Det er som at sex ikke længere giver den samme nydelse som stoffri som det gjorde når kokainen brusede i hjernen.

Det samme kan gøre sig gældende ved andre aktiviteter som har store dopamin udladninger i hjernen. Sex, spil, shopping, stoffer, alkohol, mad eller spændingssøgning. Har kriminalitet har været nødvendig for at kunne vedligeholde misbrugen, kan der opstå en “tomhed” ved at leve efter loven. Den spænding og intensitet der var forbundet med kriminalitet og misbruget er ikke længere til stede, og livet kan føles gråt og kedeligt. Det er her kokain behandling og tilbagefaldsforebyggelse virkelig kommer til sin ret.

 

Derouten

Kokain behandling er nu eneste udvejSenere i afhængigheden kan det være at misbruget har taget en anden og mere alvorlig karakter. Familien og vennerne er begyndt at komme med bemærkninger, eller har måske allerede sagt helt fra og ønsker ikke længere kontakt. Der er kommet så mange sygedage og aflysninger af aftaler i sidste øjeblik at jobbet er i fare. Måske er opsigelsen allerede sket, og nu er følelsen overvende ensomhed og fortvivlelse over alt det der er tabt. Det er her kokain behandling virkelig kommer ind i billedet. For nogen kan det være nødvendigt med kortvarig døgnbehandling inden de starter på den ambulante kokain behandling.

Kokain behandling i Alfa København er skræddersyet til netop den situation deltageren befinder sig i. Alle mennesker er forskellige og deres personlige værdier og livssituation skal tages i betragtning allerede ved ved første henvendelse. Der er stor forskel på at sammensætte et behandlingstilbud til en højt ydende direktør som stadig arbejder og en arbejdsløs kriminel der ikke har nogen uddannelse. De kan begge være fuldstændigt opslugt af kokain misbruget, og deres misbrug kan være lige vigtige at behandle, men deres sociale status og måde de modtager ny viden på kan være forskellig.

 

Kokain behandling

Hvis du kan nikke genkende til meget af det du lige har læst og befinder dig på et af niveauerne i kokain misbruget vil vi meget gerne hjælpe dig. Vi er specialister i kokain behandling og ved hvad vi taler om. Du kan se hvem vi er her.

Ring på vores telefon 35 35 35 81 døgnet rundt.

Ring på 35353581

Eller bestil opringning

13 + 15 =