Behandling af kokainmisbrug hos AlfaKBH

Få hjælp i dag

Få professionel hjælp til at komme ud af dit kokainmisbrug

Hvad er kokain lavet af?

Kokain er lavet af kokaplanten, som typisk vokser i Sydamerika. Det et stimulerende stof, som kan udløse en følelse af eufori, der i virkeligheden er en kunstig lykkerus. Virkningen af kokain varer kun en times tid og fordi rusen er kortvarig, kan der hurtigt opstå trang til at indtage stoffet igen.

Hvor farlig er kokain?

Ofte indtages det sammen med alkohol hvilket betyder øget risiko for forgiftning og for at komme galt afsted. Hvis man sniffer det op i næsen risikerer man desuden at ødelægge næsevæggen.
Kokain påvirker centralnervesystemet, som gør at puls og åndedræt bliver hurtigere. Samtidig stiger risikoen for at hjerneblødning og hjerteanfald.

Lad os hjælpe dig

Har du brug for hjælp til at håndtere et kokainmisbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt anonymt og vi hjælper dig videre i processen.

Vores brugere hos Alfa København siger

Anmeldelse Alfa Kobenhavn

Han stortrives og er blevet den ”gamle” glade dreng.

Vi sætter utrolig stor pris på hele forløbet hos jer, og ikke mindst jeres evne til at møde de enkelte i øjenhøjde.

Det har virkelig gjort en stor forskel.

Pårørende

Website

Anmeldelse Alfa Kobenhavn

Alfa København kan kun anbefales.

Samtidigt med, at personalegruppen er professionelle og dygtige, så er der et særligt hjerterum, som kun findes få steder.

Det ideelle sted, at blive fri af sit misbrug.

Johanne

Anmeldelse på Google

Anmeldelse Alfa Kobenhavn

Jeg var på Alfa i 2012 og fik en fantastisk hjælp.

Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde, jeg har nu været clean i 5 et halvt år. Og uden den mulighed havde jeg ikke været clean, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt.

Brian

Anmeldelse på Facebook

Behandling af kokainmisbrug og kokainafvænning i København

Er du i et kokainmisbrug eller er du bekymret for en af dine pårørende, som er i et misbrug af kokain eller andre stoffer? Vi tilbyder holistisk og professionel misbrugsbehandling.

Vi kan hjælpe dig at stoppe dit misbrug og få det bedre. Ring til os på +45 35 35 35 81

Hvad er afhængighed og hvornår er man afhængig af kokain?

Hyppigt indtag af kokain øger risikoen for at udvikle afhængighed, der både er stærkt fysisk og psykisk vanedannende stof.

I Alfa er vi specialister i kokain afvænning og kokainbehandling. I vores dagbehandling kan du få hjælp til at komme ud af din kokainafhængighed og eventuelle sidemisbrug.

Den psykiske trang til kokain kan være ganske overvældende, selv efter mange måneders stoffrihed, hvilket kan medføre risiko for slips eller tilbagefald.

Den tilbagefaldsforebyggende terapi i Alfa København kan ruste dig til at modstå fristelsen og du får andre strategier til at finde glæde i livet, så du kan få en alkohol- og stoffri tilværelse.

Læs også: Hvad er misbrug?

Hvordan foregår kokain behandling?

Måske har du ikke udviklet en decideret afhængighed, men har et stort forbrug eller et problematisk forbrug, hvilket er når dit misbrug skaber problemer i dit liv.

Kontakt ALFA København. Vi hjælper dig ud af dit misbrug og giver dig glæden for livet tilbage. Det gør vi både via terapi, døgnbehandling, ambulant behandling, gruppeterapi etc.

Behandlingen tilpasses sit behov spå det kommer til at virke for dig. Ring og lad os tale om det – helt uforpligtende.

Hvordan hjælper man en kokainmisbruger?

Som pårørende er det ofte frustrerende at se sine nære leve i et misbrug, som han eller hun ikke selv vil anerkende. Som pårørende sidder du måske med en følelse af magtesløshed og skyldfølelse.

Kontakt ALFA København. Vi hjælper dig og din pårørende videre i processen til et liv uden misbrug.

Vi tilbyder også gratis pårørende terapi og familiegrupper, så i alle hjælpes. Misbrug trækker ringe i vandet og påvirker mange!

❝ Kokain fremkalder kemisk lykkerus ❞

Hvad gør kokain ved kroppen?

Kokain er stærkt vanedannende stof, fordi det påvirker hjernens belønningscenter, så der udløses dopamin, som giver en følelse af velvære. Kokain aktiverer belønningscentret kemisk og i meget højere grad end naturlige sansestimuli, som fx sex, gør.

Har du udviklet en vane med at tage kokain er det ofte sådan, at lystprægede aktiviteter, som tidligere gav dig glæde ikke længere gør dig glad. Når du har prøvet at tage kokain og virkningen ophører, kan hverdagen forekomme kedelig og grå.

At stoppe med at tage kokain kan give dig depressive symptomer, som du måske forsøger at ophæve ved at tage kokain for at få det bedre igen. På den måde kan du hurtigt blive fanget i en ond cirkel, hvor kokainmisbruget eskalerer og bliver sværere at komme ud af.

Kokain bivirkninger

De eftertragtede virkninger af kokain er forbedret humør, øget selvtillid, hurtigere reaktioner, mindre søvntrang og mindre appetit, men der er også negative kokain bivirkninger forbundet med rusen.

Hvis du indtager kokain hyppigt, kan du udvikle hyperaktivitet, søvn- og spiseforstyrrelser, aggressiv adfærd og paranoid psykose. Der forekommer også kokain skadevirkninger og i værste fald kokain overdosis. Derfor er det vigtigt at få hjælp til behandling af misbrug.

Symptomer på kokain abstinenser

Se listen over de typiske abstinenssymptomer fra kokain:

  • ▷ Stoftrang
  • ▷ Træthed
  • ▷ Irritabilitet
  • ▷ Øget appetit
  • ▷ Søvnbehov
  • ▷ Risiko for depression.

Manglende dømmekraft

Kokain kan give en følelse af storhedsvanvid og manglende dømmekraft, hvilket kan gøre det svært at indse misbrugets skadevirkninger og medføre at du ikke søger behandling for din kokainafhængighed.

Det kan også gøre det svært at se tegn på misbrug. Kontakt Alfa misbrugscenter og hør mere.

Alvorlige lidelser og dødsfald

Jo oftere du tager kokain, jo større risiko for at blive ramt af livstruende fysiske tilstande som hjerneblødning, hjerterytmeforstyrrelser, blodprop i hjertet og delirium med voldsomt forøget kropstemperatur.

Kokains virkning er nemlig voldsom og forvolder mange problemer.

Depression og psykose

Kokainmisbrug kan udløse depression og paranoid psykose med hallucinationer. Såkaldt kokainpsykose. Det er alvorlige tilstande, der kan være forbundet med selvmordsfare.

Behandlingscenter er ikke altid nok. Behandling eller indlæggelse i psykiatrisk regi kan blive nødvendig.

Kokainmisbrug

Kokains virkning er ofte koblet sammen med lyst og spænding. Det stimulerende stof kan have fundet vej til andre aktiviteter, der også medfører store udladninger af dopamin i hjernen. Kokain indtages ofte i forbindelse med sex, spil, shopping eller andre former for spændingssøgende adfærd som fx kriminalitet.

Har kriminalitet været nødvendig for at kunne vedligeholde misbruget, kan der opstå en tomhedsfølelse ved at leve efter loven. Den spænding og intensitet der var forbundet med kriminalitet og misbruget er ikke længere til stede, og livet kan føles gråt og kedeligt.

Kombinationen af sex og kokain er for mange en stor tilbagefaldsfaktor efter de er ophørt med kokainmisbruget. Det kan være at sex ikke længere giver den samme nydelse som stoffri som det gjorde, da kokainen brusede i hjernen.

Desuden er der mange mennesker som tager kokain, der også indtager store mængder af alkohol, hvilket også kan udvikle sig til et misbrug. Hos Alfa er vi specialiseret i afvænning af alkohol og stoffer og har meget gode resultater fra vores misbrugsbehandling.

Hjælp til kokainmisbrug

Lad os hjælpe dig

Har du selv brug for hjælp til at håndtere et kokainmisbrug eller har du brug for hjælp til at få hjælp til en pårørende, så kontakt os helt anonymt, og vi hjælper dig videre i processen.

Kokainmisbrug symptomer kan være svære at spotte men ring til os, så skal vi nok hjælpe dig med afklaring.

FÅ HJÆLP NU