Substitutionsbehandling

Hvad er substitutionsbehandling?

Substitutionsbehandling er medicins behandling med substitutionsmedicin. Formålet er at stabilisere dig, din hverdag og dit misbrug så du får en god udgangspunkt for en positiv videre behandling. Det er altså medicin man indtager, så man undgår abstinenssymptomer fra de præparater man har været afhængig af og har en fysisk afhængighed af.
Hvis man er meget afhængig af sine  rusmidler kan substitutionsbehandling være det der gør, at misbrugeren har mod på videre behandling. Desuden lindrer substitutionsbehandling en udtrapning når man har udviklet toleransudvikling af et rusmiddel. 
Hos Alfa anbefaler vi altid at enhver behandling suppleres med terapi, så man kommer ind til årsagen bag misbruget. Ønsker du substitutionsbehandling,  så kontakt en misbrugsklinik og hør om dine muligheder. Hos Alfa rådgiver og hjælper vi alle ugens syv dage. Der findes ingen direkte substitutionsbehandling definition men vi kender branchen og har kompetent personale der vurderer om man har behov for substitutionsmedicin for at trappe ud af et misbrug. 

Hvem ordinerer substitutionsbehandling?

Den praktiserende læge kan ordinere substitutionsmedicin eller henvise videre til en misbrugscenter som Alfa. Hos os er det vores psykiatere, der står for medicineringen i tæt samarbejde med det øvrige behandlerteam. 

Hvordan får man substitutionsbehandling?

Som med al anden medicin skal man have professionelle inde over en eventuel behandling. Derfor er det kun lægen eller rusmiddelcentret hjælper misbrugere i substitutions- og misbrugsbehandling.

Hvorfor bliver man misbruger?

Det er meget forskelligt hvad der gør, at et menneske udvikler en afhængighed og et stofmisbrug. For nogle er det opvæksten, psykisk sygdom, smerter, stress eller flugt fra virkeligheden. Som regel er årsagen ganske kompleks og ofte smertefuld. Derfor er det så vigtig at man altid også modtager terapeutisk behandling så man mentalt rustes til at stå imod fristelserne. 

Hvordan kommer man ud af substitutionsbehandling?

Hvis du gerne vil ud af din substitutionsmedicin – det kan være metadon eller lignende – så kan Alfa hjælpe dig med terapeutisk og medicinsk behandling. Det kan også være, at du har et misbrug af alkohol og stoffer ved siden af, som du gerne vil ud af? Du behøver ikke være medicinfri for at starte i Alfas misbrugsbehandling. Vi tilbyder en vej fri af stofferne, mens du får medicin. Det gør vi fordi vi er eksperter på afhængighed og forstår og behandler fysisk og psykisk afhængighed.

Hvordan kommer man ud af et misbrug?

Hos Alfa laver du en plan for udtrapning af medicinen sammen med vores psykiater. Du vil blive tilbudt den samme kvalitet af terapeutisk behandling, som der kendetegner den stoffrie behandling. Alfas behandling af misbrug vil gøre det muligt for dig at nå dit mål om at komme helt fri af medicinen. Vi har et helt team af behandlere der står klar til at støtte og hjælpe dig og lære dig en masse nyt om dig selv og dit liv. 

Vores kvalificerede psykiater vil følge dig igennem hele processen og vores dygtige misbrugsbehandlere vil hjælpe dig til at lære nye strategier, som du kan bruge til at standse misbruget. Læs mere om medicinsk misbrugsbehandling.

Forandringsgruppen er et tilbud til dig, som vil være fri for medicin

I forandringsgruppen kan du blive afklaret om retningen i dit liv samtidig med at du adgang til alle de medarbejderressourcer, der er i Alfa København. Vi tror på at alle forandringer  er mulige, når først du ønsker dem.

Du har frit lægevalg

Vores psykiater vil tage godt imod dig, og i samarbejde vil I lægge en plan for dit forløb. Der er valgfrihed på området for substitutionsbehandling (læs mere om valgfrihed hos gadejuristen.dk her). Så selvom du allerede er indskrevet i et andet regi, kan du ringe til Alfa København, hvis du hellere vil have behandlingen hos os. Ring på 35 35 35 81 for at høre mere om dine muligheder. Vi tilbyder både døgn- og ambulant behandling.